Contact

Molenfonds start grote actie voor afgebrande Ceres

Op Oudejaarsavond raakte de historische korenmolen Ceres uit 1848 aan de Broekerhavenweg zwaar beschadigd door een ernstige brand. De brand is vermoedelijk het gevolg van vuurwerk. De schade aan de afgebrande molen is enorm. Alleen het geraamte staat nog overeind, maar het achtkant is van bovenaf ingebrand, en de vloeren zijn instabiel geworden.

De afgebrande Ceres is een harde klap voor de vele vrijwilligers van de molen en alle inwoners van Bovenkarspel. Deze eeuwenoude molen was voor hen méér dan een molen. De stoere stellingkorenmolen staat al sinds 1848 in het dorp en lééft bij iedereen, voor iedereen, letterlijk en figuurlijk. Zo leverde Ceres al jarenlang meel aan de nabijgelegen zorgbakkerij De Molenwiek en werden er aspirant-molenaars opgeleid. Ook vormde de molen een geliefde trouwlocatie voor bruidsparen uit de regio. Kortom, Ceres hóórt gewoonweg bij Bovenkarspel. Dáárom moet de molen snel terugkeren en aan een nieuw leven beginnen.

Doneren

Gelukkig kán de afgebrande molen worden gerestaureerd. Een groot deel van de kosten wordt gedekt door subsidies. Voor het ontbrekende deel is hulp nodig. Ook ú kunt daarbij helpen door een gift. Elke bijdrage is welkom! Liever een bedrag overboeken: u kunt ook uw gift overmaken via rekeningnummer NL71INGB0000113590 o.v.v. Ceres.