Contact

Sinterklaas komt aan bij molen Ceres

Op zondag 14 november 2021 wordt Sinterklaas verwacht in Bovenkarspel. Helaas zal de aankomst in de haven niet doorgaan. Dat komt volgend jaar wel, als een gezellige drukte in de Broekerhaven weer mogelijk zal zijn. De intocht van Sinterklaas zal dit keer dus anders zijn dan eerdere jaren.

Vanaf ongeveer 13.00 uur zal bij molen Ceres door enkele vooruitgestuurde pieten en burgemeester Wortelboer naar Sinterklaas worden uitgekeken. Vanzelfsprekend met muzikale begeleiding van Muziekvereniging Crescendo.

Molen Ceres

De Florasingel wordt afgesloten, zodat het publiek daar ruimte genoeg heeft. We verwachten dat de goedheiligman rond 13.30 uur even zal aanmeren om door de burgemeester te worden verwelkomd.

Na een kort officieel momentje zal de Sint en veel pieten, die het voor de kinderen bekende uiterlijk zullen hebben, een vaartocht door de waterwegen van Bovenkarspel én Grootebroek doen. Een unieke en verantwoorde manier om Sinterklaas feestelijk te onthalen, wat alleen in het waterrijke Stede Broec kan.

Voor meer informatie, zoals de vaarroute en tijden, zie www.intochtdekolk.nl of Intocht de Kolk.